A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és hagyjuk egy kicsit, dinsztelődni, néhányszor megkeverjük, vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi a zöldségeket ellepi. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a babért, a köményt, fokhagymát. Fedő alatt, puhára főzzük a zöldségeket. Amikor a zöldségek megpuhultak, kivesszük a babérlevelet és botmixerrel egyneművé keverjük.
Ha savanykásan szeretjük, akkor 3 evőkanál tejfölt keverjünk el egy tálkában egy merőkanálnyi forró levessel és így keverjük bele az egész levesbe, ezáltal, egy kellemes savanykást ízt kapunk.
A diós ropogóshoz először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, majd ha kihűlt, megdaráljuk. A vajas-leveles tésztát vékonyra nyújtva, az egyik felét megkenjük tejföllel, meghintjük a darált dióval, eloszlatjuk rajta. Az üresen hagyott felét ráhajtjuk, a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre. A tetejét is megkenjük tejföllel és egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval és meghintjük a reszelt sajttal. Kezünkkel rányomkodjuk és derelye, vagy tésztavágóval, késsel 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat félbe vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.
Tálaláskor, a leveshez adjuk a diós-sajtos ropogóst és a tetejére szórhatunk néhány szem pirított tökmagot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.