A hagymát apróra, a tökbelet kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a megtisztított sárgarépát felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket a felforrósított olajon pároljuk 2 percig, majd pirospaprikával ízesítve tovább pároljuk egy rövid ideig. Ezután a narancslével és az alaplével együtt felforraljuk, végül fakanállal kitámasztott fedő alatt főzzük 20 percig.
A tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirított tökmagot megszórjuk a porcukorral, és világosbarnára karamellizáljuk. Fakanállal átforgatjuk, hozzákeverjük a vajat, és áttesszük egy tányérra. Szétterítve hűlni hagyjuk, majd megszórjuk sóval és pirospaprikával.
A levest botmixerrel pürésítjük az edényben, és sóval, borssal ízesítjük. Végül adagonként tálkákba merjük és megcsepegtetjük a tökmagolajjal. A karamellizált tökmaggal díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.