A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a sütőtököt kb. 2 cm-es kockákra vágjuk (a magos részt kikaparjuk), a meghámozott sárgarépát felkarikázzuk. A fazékban felforrósított olajon az előkészített zöldségeket 2 percig pároljuk, majd megszórjuk a paprikával, pár percig tovább pároljuk. Felöntjük a narancslével, valamint az alaplével, felforraljuk, és fakanállal kitámasztott fedő alatt főzzük 20 percig.
Közben a tökmagot szárazon felforrósított serpenyőben megpirítjuk, majd megszórjuk a porcukorral, és világosbarnára karamellizáljuk. Fakanállal átforgatjuk, hozzákeverjük a vajat, és eloszlatjuk egy tányéron. Végül megszórjuk sóval és paprikával.
A levest botmixerrel összeturmixoljuk a fazékban, majd megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként tálkákba merjük. A karamellizált tökmaggal megszórva, a tökmagolajjal lecsepegtetve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.