A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk, majd kihűtjük.
A zsemlét felöntjük vízzel, majd amikor megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét , a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és a csipetnyi szerecsendióval.Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojást, és alaposan összegyúrjuk a masszát.
Egy nagyobb darab sütőpapírt (vagy folpackot) elterítünk az asztalon, kb. 1 cm vastagságúra ellapogatjuk rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél lefektetjük a bacon szeleteket.
Ezután a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, rászórjuk a húsmasszára, majd a fólia segítségével elkezdjük feltekerni úgy, hogy a baconszeletekhez érve folytassuk a feltekerést.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a baconba tekert hústekercset, majd fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten kb. 45 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és aranybarnára sütjük. Felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.