Egy turmixgép segítségével elkészítjük a páclevet a sült fokhagymával, vízzel, sóval, borssal és maszlina olajjal. A babérlevelet meg a kiszorított citrom levét is beletesszük.
A csirkét beletesszük egy lezárható műanyag zsákba vagy egy nagyobb tálba. Rátöltjük a páclevet, és hozzáadjuk a citromszeleteket. Kiszorítjuk a levegőt a zacskóból, vagy letakarjuk a csirkét egy fóliával a tálban. Hűtőben tartjuk 12-24 órát.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Kivesszük a csirkét a pácból, sózzuk, borsozzuk. Berakjuk egy tepsibe mellel felfele. Kb. 1 órát sütjük, amíg a combjából tiszta lé folyik, ha megszúrjuk egy villával.
Mielőtt felvágnánk és felszolgálnánk, 10 percig pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.