Az omlós tészta 2/3 részét kinyújtjuk, a maradékot félretesszük. Óvatosan egy tepsibe nyomkodjuk, ráterítünk egy darab alufóliát, és ráöntjük szárazbabot. 180 fokon 15 percig sütjük a tésztát, majd eltávolítjuk róla a fóliát és a babot.
A töltelékhez a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a vanília kikapart magjait és a tojássárgáját. Hozzáforgatjuk a mézet, a narancslevet, a narancs lereszelt héját és a fügelekvárt.
Az elősütött pitetésztára kenjük a krémet, majd elrendezzük rajta a felezett fügeszemeket. A megmaradt pitetésztából fonatot készítünk, és a tészta peremére illesztjük. 150 fokon 60 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.