A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva, nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, kb. 25 perc alatt.
Egy lábasban vajat melegítünk, és ezen megforgatjuk a megpuhult zöldségeket. Lassan felöntjük az alaplével, és közben folyamatosan turmixoljuk.
Ha már krémes, feltesszük főni a tűzhelyre, főzőtejszínt adunk hozzá, összeforraljuk.
A tetszőleges ízesítésű kockasajtot kis időre (15-20 perc) mélyhűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt és megkeményedett felvert tojásba, majd panko morzsába forgatjuk. A panírozást kétszer megismételjük, és bő olajban gyorsan kisütjük. A sajtropogóst leves tetején tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.