Megmossuk, majd meghámozzuk a sütőtököt, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Keverjük össze a liszttel, a zabpehellyel, a tojással, az újhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel valamint a fűszerekkel (ízlés szerinti mennyiségben).
Felforrósítjuk az olajat, és egy kanál segítségével a serpenyőbe a masszát. Kicsit szétlapogatjuk, hogy egyenletes átsüljön, és ropogósra piruljon a külseje. Egy háztartási papírtörlőre kiszedjük ki, és hagyjuk, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
Megjegyzés
Kínálhatjuk önállóan vacsorára, vagy akár valami szaftosabb hús mellé ( én most bárányhús mellé) kínáltam. Tipp: ha nem édes a sütőtök lehet egy kis mézet adni hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.