A megmosott gyümölcsöket és a mazsolát lassú tűzön feltesszük főni egy edényben 2-3 rúd fahájjal. Egy másik edényben feltesszük a kókusztejet, a vaníliás cukrot (vagy a vaníliarúd kikapart magjait), a maradék rúd fahéjat, egy csipetnyi őrölt fahéjat és pár csepp rózsavizet. Amikor kissé megmelegedett, hozzáadjuk a megmosott rizst, és puhára főzzük (ha szükséges, kókusztejjel pótoljuk az elpárolgó folyadékot).
A kesudiót közben tetszés szerint feldaraboljuk. Körülbelül 15 perc múlva levesszük a gyümölcsöket a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot.
Átlátszó poharakban tálaljuk: először egy réteg gyümölcsszószt kanalazunk a poharakba, majd a tejberizst, és végül a gyümölccsel zárjuk a rétegezést. A felaprított kesudióval és friss mentalevelekkel díszítjük.
Megjegyzés
Kesudió helyett használható szeletelt mandula vagy pisztácia is. A gyümölcsök is idény, illetve igény szerint változtathatók. Kiváló desszert, vendégvárásra is alkalmas, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.