A gomba szárát levágjuk, csak a kalapja ehető. Szűrőbe tesszük, forró vízzel leöntjük, majd hideg vízzel lehűtjük, hagyjuk lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, minimális 1-3 tk vízzel felöntjük, majd zsírjára sütjük, így szép piros színű lesz a hagymás alap.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, sózzuk, borsozzuk, kissé összeforraljuk. Amennyiben szükséges kevés vízet adunk hozzá. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a gombapaprikáshoz.
Elkészítjük a nokedli tésztát, hozzákeverjük a medvehagymát. Egy fazékban vizet forralunk és kiszaggatjuk a nokedlit. A fürjtojásokat forró vízbe ütve lágyra főzünk.
Tálaláskor a paprikást megszórjuk petrezselyemzölddel, lágy tojásokat teszünk a tetejére, a nokedlit pedig megszórjuk sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.