A kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Hozzáöntjük a vizet, és fedő alatt félig puhára pároljuk.
A káposztát váltott vízben átmossuk, és a pörköltalaphoz adagoljuk. Megszórjuk őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a paprikakrémet, és alacsony lángon, fedő alatt nagyjából 45-50 percig főzzük. Ha káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst, és további 15-20 perc alatt készre főzzük. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.