Egy nagyobb edényben üvegesre dinszteljük a hagymát a zsíron, a szalonnakockákat zsírjára sütjük, ezután a kockára vágott tarját fehéredésig sütjük rajta. Hozzákeverjük a szintén apróra vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, tovább kevergetjük, majd megsózzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és pirospaprikával is megszórjuk. Felöntjük 2 dl sonka főzőlével (ha van, ha nincs, jó a sima is.)
Lassú tűznél, lefedve fél órán át pároljuk. Ekkor még nincs teljesen készen a hús, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott (akáposzta felét leöblítetjük) savanyú káposztát. Elkeverjük, majd a maradék főzőlevét ishozzáöntjük, de csak annyit, hogy éppen ellepje. Lefedjük, és további 1 órán át lassanfőzzük. Tálaláskor tejfölt kanalazunk rá.
Megjegyzés
Óvatosan sózzuk, mert a káposzta és a főzőlé is sós!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.