A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
A megkelt tésztát három cipóra osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és megkenjük 1 kis üveg házi szilva-füge lekvárral. Feltekerjük és felszeleteljük tésztát. Sütőpapírral bélelt tortaformát veszünk elő és a töltött tészta darabokat a tortaformába rakjuk. A szélénél kezdjük, azaz a tortácskánk külső része lesz a lekváros.
Ezután kinyújtjuk a második cipót. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és ezzel megszórjuk a tésztát. Feltekerjük, felszeleteljük és a darabokat belehelyezzük a torta formába.
A harmadik cipót is kinyújtjuk. Ezt nutellával kenjük meg. Szintén feltekerjük, szeleteljük és belehelyezzük a tortaformába. Az így kapott tortácska tetejét cukros tejjel megkenjük, előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.