Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és alaposan összedolgozzuk. Kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 20 x 20 cm-es darabra nyújtjuk. A tészta közepébe tesszük a szobahőmérsékletű vajat, amit meghempergetünk a lisztben, majd a tésztába csomagoljuk úgy, hogy a tészta széleit ráhajtjuk. Ezután az egészet 30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
15 percenként áthajtogatjuk a tésztát, összesen háromszor. A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szemben levő harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, majd lefelé fordítjuk, és végül 2-3 mm-re kinyújtjuk.
Keresztben kettévágjuk. A felét megkenjük a lekváros dióval, a másik felét pedig nutellával, majd feltekerjük, hogy tekercseket kapjunk. 1 cm-es darabokba vágjuka tésztát, majd sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket. Konyharuhával lefedve még 20 percig kelni hagyjuk, majd lekenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.