A szilvát, a narancslevet, a 20 dkg barna cukrot és a fahéjat egy kisebb lábasba tesszük, és alacsony lángon, fedő alatt, 5 percig főzzük.
Ujjainkkal összemorzsoljuk a lisztet, a müzlit és a margarint, amíg morzsaszerű állagot nem kapunk, végül a keverékhez adjuk a barna cukrot is.
A félig megfőtt szilvákat egy 1,5 literes üveg vagy kerámia sütőtálba tesszük, eloszlatjuk rajtuk a lisztes morzsát, majd egyenletesen megszórjuk a szeletelt mandulával.
Előelegítjük elő a sütőt 180°C-ra, és bekapcsoljuk a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).
A tálat az előmelegített sütőbe helyezzük, majd aranybarnára sütjük 35 perc alatt. Tálalás előtt langyosra hűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.