Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, és hozzákeverünk három evőkanál búzadarát.
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat az átszitált liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta láthatóan megemelkedik.
A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk, egyenként négyzet alakúra kinyújtjuk. Képzeletben négy részre osztjuk. A obb felső részre tesszük a párolt, kihűlt almát. Az átlós irányban lévő részt pedig ráfordítjuk.
A két másik négyzetet, csíkokra vágjuk. Széleit villával lenyomkodjuk majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról, egymást csíptetve és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához. Sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el. 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük, kb. 30 perc. Még forrón vaníliás porcukorral beszitáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.