A burgonyát vagy héjában megfőzzük és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, 2-3 csipet sót, a búzadarát és 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően. Összegyúrjuk, egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb. 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhetők.
A feltéthez a totuból 10 dkg-t krémesre keverünk, majd hozzákeverjük a maradék totut és a többi hozzávalót a szalonnán kívül.
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük, a zsírjának egy részét a nudlira csurgatjuk, összekeverjük, majd a totus feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint, a tetejét pedig szalonnakockákkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.