A meglangyosított tejből kiveszünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük a szétmorzsolt élesztővel és kb. fél teáskanál cukorral, majd lefedve meleg helyen hagyjuk állni.
A reszelt citromhéjat egy nagyobb tálban összekeverjük a liszttel, 10 dkg cukorral, 1 tojással és egy csipet sóval.
A maradék tejben felolvasztunk 10 dkg margarint. A felfuttatott élesztőt a tálba ötnjük. Kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk a tésztát, majd belekeverjük a vajas tejet is. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Közben meghámozzuk az almát, felnegyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcs húsát kisebb darabokra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felforraluk egy fél pohár vizet, hozzáadjuk a citrom kinyomott levét és 5 dkg cukrot. Beletesszük az almadarabokat, és fedő alatt kb. 3 percig pároljuk.
A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és 5 dkg cukorral. Az almát lecsöpögetjük és hagyjuk kihűlni.
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, kinyújtjuk, és az egyik felét kivajazott tepsibe fektetjük. Ráhalmozzuk párolt almát, és befedjük a másik tésztalappal.
Villával megszurkáljuk, megkenjük a tojásos tejföllel, majd meghintjük a felszeletelt mogyoróval és a maradék cukorral. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.