Elkészítés: Az élesztőt 2 csapott teáskanál cukorral elkeverjük a tejföllel.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, két tojás sárgájával, két csapott teáskanál sóval, majd hozzáadjuk a tejfölt. Jó alaposan kigyúrjuk. Hajtogatni nem kell! Fóliatasakba helyezzük, és 10-12 óráig hűtőben tartjuk, pihentetjük. Ezután deszkára helyezzük, egy kicsit átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tojásfehérjével megkenjük, szezámmaggal és reszelt sajttal megszórjuk. Így pihentetjük ismét kb. ¾ óráig. Ha megkelt, 35 mm-es szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Tepsibe helyezzük, és ott is pihentetjük 20-30 percig. Előmelegített, forró sütőbe helyezzük, kisütjük. Ha nem fogyasztjuk frissen, kihűlés után dobozba rakjuk, 1-2 hétig a hűtőben eláll.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.