Elkészítés: Az élesztőt 2 csapott teáskanál cukorral elkeverjük a tejföllel.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, két tojás sárgájával, két csapott teáskanál sóval, majd hozzáadjuk a tejfölt. Jó alaposan kigyúrjuk. Hajtogatni nem kell! Fóliatasakba helyezzük, és 10-12 óráig hűtőben tartjuk, pihentetjük. Ezután deszkára helyezzük, egy kicsit átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tojásfehérjével megkenjük, szezámmaggal és reszelt sajttal megszórjuk. Így pihentetjük ismét kb. ¾ óráig. Ha megkelt, 35 mm-es szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Tepsibe helyezzük, és ott is pihentetjük 20-30 percig. Előmelegített, forró sütőbe helyezzük, kisütjük. Ha nem fogyasztjuk frissen, kihűlés után dobozba rakjuk, 1-2 hétig a hűtőben eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.