A tejfölös zöldségtortához először megtisztítjuk és rózsáira szedjük a karfiolt és a brokkolit, a sárgarépát meghámozzuk és vegetás vízben a zöldségeket roppanósra főzzük. A brokkolit jeges vízben visszahűtjük, hogy szép zöld maradjon.
A tejfölt elkeverjük a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk vegetával és hozzáadjuk a préselt fokhagymát.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, majd elkezdjük rétegezni a zöldségeket: először beletesszük a karfiolt, meglocsoljuk a fűszeres-tejföllel, majd jöhet a brokkoli és a répa. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 170 fokon 30 perc alatt összesütjük.
Megjegyzés
Kiváló köret grill ételekhez, de nálunk vegán barátaink magában főételként fogyasztják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.