A sütés nélküli alaphoz egy 20 x 20 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral. A kekszet darabosra törjük vagy durvára morzsoljuk, a mogyorót vagy a mandulát durvára vágjuk. Fémtálban vízfürdőbe teszünk 6 dkg felkockázott, puha vajat a cukorral együtt, és felolvasztjuk. Belekeverjük a kakaóport, majd beledolgozzuk a tojást, és habverővel sűrű krémmé keverjük.
A tálat kivesszük a vízfürdőből, és a kekszdarabokat, a mogyorót vagy a mandulát, valamint a kókuszreszeléket a kakaós krémbe forgatjuk. A masszát áttöltjük a formába, evőkanál aljával vagy ujjainkkal egyenletesen lenyomkodjuk, és letakarva a hűtőbe tesszük.
A világos krémhez 10 dkg vajat és 10 dkg porcukrot kézi mixer habverőjével habosra keverünk kb. 5 perc alatt. Beledolgozunk 4 ek tejszínt, majd a kakaós alapra töltjük, és elsimítjuk. A formát visszatesszük a hűtőbe.
A csokoládét az elmosogatott fémtálba aprítjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzáadunk 2,5 dkg porcukrot és 7,5 dkg felkockázott vajat, hozzáöntjük a maradék tejszínt, és simára keverjük. A vízfürdőből kiemelt tálban hűlni hagyjuk kb. 10 percig, majd a világos krémre simítjuk, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni 1-2 óra alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.