A rizst bőséges vízben átmossuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A tejet feltesszük melegíteni, amikor felforr, belekeverjük a rizst. Csipet sóval, reszelt citromhéjjal lassú tűzön főzzük. Időnként megkevergetve, a tejberizshez hasonlóan, addig főzzük, amíg a rizs magába szívja a tejet.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a vaníliás cukrot, valamint a cukrot vagy a mézet. Lehűtjük, ha kicsit sűrűnek találjuk, kevés őszibarackbefőtt levével hígíthatjuk.
Közben az őszibarackot felaprítjuk. A jól behűtött tejszínből kemény habot verünk. Keverés közben adjuk hozzá a porcukrot és a habfixálót.
A kihűlt rizst tálaló edénybe öntjük, hozzákeverjük a barackot és a meggyet, majd a tejszínhab bő felét is hozzákeverjük.
A tetejére simítjuk a maradék tejszínhabot, és kevés félretett gyümölccsel díszítjük. Hűtőszekrényben hűtjük legalább egy órát, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.