A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáadjuk a cukorral felhabosított tojást, 1 csipet sót, továbbá a tejet, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, kiszúrunk belőle 6-7 db kört, és azokat 4 db kisebb, kivajazott piteformába nyomkodjuk. Az aljukat villával megszurkáljuk, és a 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütiket, hagyjuk langyosra hűlni, végül kiborítjuk őket a formákból.
Lábasban felforralunk 3 dl tejszínt. Közben a többit kikeverjük a cukorral, valamint a pudingporral, majd az edénybe öntjük, és kis lángon, kevergetve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, konyharuhával letakarva hagyjuk kissé hűlni, végül megtöltjük vele a tésztákat.
Az áfonyát egy kevés vízben puhára pácoljuk. Miután lecsepegtettük, a piték tetejére halmozzuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.