A tésztához a porcukrot és a margarint robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott mézet, majd a tojást. A kapott tésztát 2 db, sütőpapírral bélelt, magas falú kisebb tepsibe (kb. 20x30 cm-es) elsimítjuk, és 165 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. fél óra alatt. Kihűtjük.
A kihűlt tésztát vízszintesen 2 lapba vágjuk. 2 lapot megtöltünk lekvárral, ez lesz a téli táj alapja, tulajdonképpen egy torta. A másik 2 lapból fenyőket csinálunk kiszúróval: egyre kisebb pogácsa vagy csillag alakú szaggatóval formákat vágunk. Ezeket lekvárral összeragasztjuk kúpszerűen, ezek lesznek a fenyők. Jót tesz nekik, ha kicsit hagyjuk őket összeszikkadni, mert a becsokizáskor nem fognak szétpotyogni.
A mázhoz langyosra melegítjük a margarint a tejjel , majd belekeverjük a porcukros kakaót. Az így elkészült csokimázzal bevonjuk a tortát, majd a kókuszreszelékkel beszórjuk. A többi mázba az elkészült kis fenyőfákat forgatjuk bele, majd ezeket is kókuszreszelékbe hempergetjük. A havas tájunk tetejére és köré elrendezgetjük a kis havas fenyőfáinkat.
Megjegyzés
A gyerekek imádni fogják, mert a fenyőket darabonként lehet majszolni. A csokimáz pedig fennséges!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.