Öntsük össze egy tálba a vizet, a tojást, a sűrített tejet, a cukrot és a sót. Keverjük el alaposan, tegyük félre.
Szitáljuk át a lisztet egy nagy tálba, majd csináljunk egy kis mélyedést a közepén. Öntsük bele a tojásos-sűrített tejes masszát, és keverjük össze jó alaposan. Adjuk hozzá az olvasztott vajat.
Gyúrjuk össze, és amíg nem kapunk szép, sima tésztát. Kenjük be a tésztát olajjal - repceolajat ajánlunk, de étolaj is megteszi -, és hagyjuk 30 percig állni.
Liszetezett deszkán gyúrjuk át még egyszer a tésztát, majd osszuk 8 felé, formáljunk belőlük cipót, és majd kenjük be mindegyiket olajjal.
Nyújtsuk ki az egyik cipót sodrófával, vágjunk bele a szélétől a közepéig, majd tekerjük fel, és gyúrjuk össze újra. Ezt ismételjük meg néhányszor, mindegyik cipóval Ettől lesz jó levegős a tészta.
Végül nyújtsuk ki a tésztagolyócskát egy nagyon vékony körré, kenjük be még egy kis olajjal. Egy palacsintasütőben vajat olvasztunk, és a legmagasabb fokozaton megsütjük a lepényt, mint a palacsintát.
Ha kisült, tegyük alepény közepére a felszeletelt banánt, vagy más tölteléket. Hajtsuk négybe, majd fordítsuk meg, és süssük még 30-60 másodpercig.
Tegyünk a tetejére porcukrot, vagy akár sűrített tejet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.