A tintahalat megtisztítjuk. Egyik kezünkkel megfogjuk a testét, a másikkal óvatosan kihúzzuk a fejét a belével és a tintazsákkal együtt. Egy-két tintazsákot félretesszük. Eltávolítjuk a szépiacsontot is, ezt a többi használhatatlan résszel együtt kidobjuk. A színes külső hártyát ledörzsöljük, majd a testeket megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
A fokhagymát és a petrezselymet néhány levél kivételével finomra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a fokhagymát és a tintahaldarabokat. Összeforgatjuk az aprított petrezselyemmel, és nagy lángon kb. 2 perc alatt készre sütjük. A tűzről levéve melegen tartjuk.
A hagymát apróra kockázzuk, és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és addig hevítjük, amíg a rizsszemek áttetszővé nem válnak. Ekkor kevergetés közben felöntjük a borral. Miután a bor felszívódott, adunk hozzá egy merőkanálnyi forró alaplét, és folytatjuk a keverést. Mindig csak annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyit éppen magába tud szívni a rizs.
Mielőtt teljesen elkészül, a tintahal félretett zsákjából kinyomott tintát összekeverjük egy kis vízzel, és megfestjük vele a rizottót. Merünk rá egy újabb adag alaplét, majd belekeverjük a vajat és a finomra reszelt kemény sajtot. Végül sóval, borssal fűszerezzük, és 2-3 percig pihentetjük, hogy megszívja magát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.