Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tintahalas rizottó recept
recept
Bonyolult

Tintahalas rizottó

60 perc
0 adag
Megfizethető
2016. 07. 22.

Elkészítés

  1. A tintahalat megtisztítjuk. Egyik kezünkkel megfogjuk a testét, a másikkal óvatosan kihúzzuk a fejét a belével és a tintazsákkal együtt. Egy-két tintazsákot félretesszük. Eltávolítjuk a szépiacsontot is, ezt a többi használhatatlan résszel együtt kidobjuk. A színes külső hártyát ledörzsöljük, majd a testeket megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A fokhagymát és a petrezselymet néhány levél kivételével finomra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk a fokhagymát és a tintahaldarabokat. Összeforgatjuk az aprított petrezselyemmel, és nagy lángon kb. 2 perc alatt készre sütjük. A tűzről levéve melegen tartjuk.
  3. A hagymát apróra kockázzuk, és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és addig hevítjük, amíg a rizsszemek áttetszővé nem válnak. Ekkor kevergetés közben felöntjük a borral. Miután a bor felszívódott, adunk hozzá egy merőkanálnyi forró alaplét, és folytatjuk a keverést. Mindig csak annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyit éppen magába tud szívni a rizs.
  4. Mielőtt teljesen elkészül, a tintahal félretett zsákjából kinyomott tintát összekeverjük egy kis vízzel, és megfestjük vele a rizottót. Merünk rá egy újabb adag alaplét, majd belekeverjük a vajat és a finomra reszelt kemény sajtot. Végül sóval, borssal fűszerezzük, és 2-3 percig pihentetjük, hogy megszívja magát.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sajtos-cukkinis rizottó
Recept
Egyszerű

Sajtos-cukkinis rizottó

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyors gombás-borsós rizottó
Recept
Egyszerű

Gyors gombás-borsós rizottó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olasz sütőtökös rizottó
Recept
Bonyolult

Olasz sütőtökös rizottó

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 Anita szerző profilképe

Anita

Rizottó alaprecept (bianco)
Recept
Egyszerű

Rizottó alaprecept (bianco)

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Rizottó gombával és póréhagymával
Recept
Egyszerű

Rizottó gombával és póréhagymával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gombás-póréhagymás rizottó
Recept
Egyszerű

Gombás-póréhagymás rizottó

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés rizottó gombával
Recept
Egyszerű

Csirkés rizottó gombával

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Sajtos-cukkinis rizottó recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-cukkinis rizottó

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gyors gombás-borsós rizottó recept
Recept
Egyszerű

Gyors gombás-borsós rizottó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olasz sütőtökös rizottó recept
Recept
Bonyolult

Olasz sütőtökös rizottó

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 Anita szerző profilképe

Anita

Rizottó alaprecept (bianco) recept
Recept
Egyszerű

Rizottó alaprecept (bianco)

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.