A tojásos nokedli elkészítéséhez vizet forralunk, és megsózzuk.
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon.
A tésztát ne pihentessük, egyből szaggassuk bele a lobogó, sós vízbe. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket, hogy ne tapadjanak össze. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett melegen tartjuk tálalásig. Fejes saláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.