A megtisztított fürjeket kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A töltelékhez levágjuk a kenyérszeletek héját, a kenyérbelsőt felkockázzuk. A tejszínnel meglocsoljuk, majd félretesszük. A sonkát apróra vágjuk, majd a beáztatott kenyérhez adjuk a tojással, a szerecsendióval és a finomra vágott petrezselyemmel együtt. A masszát összedolgozzuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A madárkák hasüregét megtöltjük a masszával, majd fogpiszkálóval összetűzzük a nyílást. Ha szükséges a lábakat keresztbe fonva átkötjük cérnával. Minden fürjet 2-2 szelet baconbe tekerjük.
Mindet tepsibe tesszük és rászórjuk a felkockázott vajat. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük. Főtt kukorica illik mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.