A leöblített és lecsepegtetett gomba (pl. csiperke) tönkjét letörjük és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk. Felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk benne a gombatönköket, valamint a hagyma felét. Enyhen megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk a reszelt edami és morzsolt rokfort sajtot, a dióbelet, és némi sóval, őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a petrezselymet, valamint 3 dkg felkockázott szalonnát. Az egészet jól összekeverjük, és zsemlemorzsával sűrítjük.
A masszából golyókat formázunk, és a gombafejekbe tesszük őket. Kevés vajon megpároljuk a megmaradt hagymát a maradék felkockázott szalonnával együtt, majd kivajazott tepsibe simítjuk.
A gombafejeket a hagymás szalonnára helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Burgonyával vagy snidlinges mártogatóssal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.