A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, majd levágjuk a tetejüket és a belsejüket karalábévájóval vagy kanállal óvatosan kiszedjük úgy, hogy a gömböknek 1-1,5 cm vastag fala maradjon.
A töltelékhez a kivájt cukkinibelet botmixerrel pürésítjük, majd összegyúrjuk a darált hússal, a tojással és kb. 5 dkg reszelt sajttal, valamint annyi zsemlemorzsával, hogy lágy masszát kapjunk. Fűszerpaprikával, sóval, frissen őrölt borssal és némi aprított petrezselyemmel ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a cukkiniket megtöltjük a darált húsos masszával, és négy kis vagy egy nagy tűzálló tálba ültetjük. Az esetleg megmaradt masszába még egy kevés zsemlemorzsát gyúrunk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és ezeket is a tálba tesszük. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal, egy kevés vizet öntünk alá (egy közös tál esetén kb. 2 dl-t), és az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig. Tetszés szerint petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.