A cukkinit megmossuk, hosszában elvágjuk, és a belsejét egy kanál segítségével kivájjuk. Talpakat csinálunk nekik, mégpedig úgy, hogy az aljukból levágunk egy vékony szeletet, így nem fognak felborulni a tepsiben.
Kevés olivaolajat hevítünk, ebben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a cukkini belsejéből kikapart húst felaprítva. Újabb 15 percig pároljuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, oregánóval és bazsalikommal. Az aprórított fokhagymát és a paradicsompürét is hozzáadjuk. Amikor minden puha (összesen kb. 30 perc), felöntjük a tejszínnel, és még néhány perc alatt összefőzzük a ragut.
A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá és szeletelt mozzarellával beborítjuk.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket, alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, reszelt sajttal megszórjuk. és további 15 percig fólia nélkül sütjük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz. Sült zöldséggel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.