A cukkiniket félbevágjuk, majd kanállal kivájjuk a magokat. Ezután megsózzuk a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.
Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt lila hagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Alaposan összekeverjük, majd aláöntünk kb. 1 dl vizet, és puhára főzzük. (Mire a kukorica megfől, addigra a víz teljesen elpárolog)
A puhára párolt hagymás-kukoricához először hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot, és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot. Ezután a cukkiniket megtöltjük az elkészült töltelékkel.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött cukkinicsónakokat. Aláöntjük a bort, majd fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt puhára pároljuk.
Ezután levesszük róla a fóliát, és megszórjuk a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
A cukkini ezzel az egyszerű zöldséges töltelékkel is nagyon finom és laktató.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.