Keverjük össze a megtisztított, felcsíkozott libamájat, a tojást, egy kevés sót és borsot, majd dolgozzuk össze a darált hússal, a felaprított rozmaringgal és a meghámozott, finomra vágott vöröshagymával.
A megmosott libacombokon óvatosan lazítsuk fel a bőrt, töltsük alá a darált húsos keveréket, majd a sózzuk és borsozzuk meg. Tegyük mindet tepsibe, öntsünk alájuk 100 ml vizet és az olajat. Fedjük le alufóliával, és süssük 160 fokon 2,5-3 órán keresztül.
A káposztához olvasszuk meg a barna cukrot a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a megtisztított, lereszelt vörös káposztát és a felszeletelt fokhagymát. Ízesítsük egy kevés sóval, valamint a római köménnyel. Öntsük fel a vörösborral, továbbá a balzsamecettel, és kis lángon, állandó kevergetés mellett pároljuk 60 percig.
A lecsepegtetett szilvákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magjukat, és a gyümölcshúst adjuk a káposztához. Főzzük tovább addig, amíg a káposzta teljesen megpuhul. Ha szükséges, akkor az elpárolgott folyadékot pótoljuk vízzel.
A megtisztított, felkarikázott burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. A felforrósított olajon pirítsuk meg a megtisztított, felaprított újhagymát. Adjuk hozzá a burgonyát, és kevergetve pirítsuk aranyszínűre.
Rendezzük tányérokra a félbevágott libacombokat, és halmozzuk melléjük a káposztát, továbbá a burgonyát. A pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.
Fotó és styling: Csigó Zita
Receptek, food styling: Kocsis Bálint
2024.12.19.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.