1 fej finomra aprított hagymátmegfonnyasztunk az olajon a zúzott fokhagymával. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és a rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek.
Egy kevés olajon megpároljuk a másik felkockázott hagymát az apró kockákra vágott zellerrel. Felöntjük a passzírozott paradicsomlével, ízesítjük a cukorral, és megsózzuk, megborsozzuk.
Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatvakb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
A megpucolt burgonyákat sós vízben megfőzzük, majd gerezdekrevágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.