A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és a korianderzölddel együtt tegyük aprítógépbe. Daráljunk finomra.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymás keveréket, a chilipehelyhet, az őrölt római kömént és koriandermagot, majd sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan összegyúrjuk az egészet.
A húsmasszát hat részre osztjuk, majd nedves kézzel mindegyik darabot rádolgozzuk egy-egy nyársra.
Faszénparázs felett grillrácson, vagy grillserpenyőben, oldalanként néhány perc alatt aranybarnára sütjük a köftéket.
Fokhagymás joghurttal megkent tortilla lapon, vagy pitában, szeletelt lilahagymával, paradicsommal és koriander zölddel tálaljuk. (Friss koriander helyett használhatunk petrezselyemzöldet is.)
Megjegyzés
Szuper finom étel, amelyet grillsütőben is elkészíthetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.