A tortillához a liszteket tálba szitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet. Az egészet jól összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg puha, homogén állagú tésztát kapunk. Kivesszük a tálból, enyhén lisztezett deszkán gombóccá formáljuk, majd nejlonzacskóba téve betesszük a hűtőbe pihenni, legalább fél órát.
Amíg a tészta pihen, a szokásos módon rántott csirkét készítünk. A combfilét vagy mellfilét kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk és ízlés szerint kockákra vágjuk.
Az öntethez a joghurtot ízesíthetjük kevés sóval, reszelt fokhagymával vagy friss kaporral összekeverjük. Adhatunk hozzá majonézt vagy ketchupot, esetleg csípős salsa szószt is.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és azonnal süthetjük is. Kisebb darabokat szakítunk belőle, melyeket lisztezett deszkán nagyon vékony, kerek lapokká nyújtunk (kb. lapostányér méretűre).
Tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül 1-2 perc alatt megsütjük a tortillák mindkét oldalát. Akkor jó, ha szépen elkezd felhólyagosodni a tészta és kisebb barna foltok jelennek meg rajta. (Ahhoz, hogy ne legyen “törős” a tortilla, figyelni kell a megfelelő sütési időre, ami nem lehet hosszú, mert ha sokáig sütjük a lapot, akkor kiszárad és törik.)
A töltés nagyon egyszerű, a frissen kisült tortillalapra sajtot reszelünk, amely a hőtől rögtön beleolvad, majd teszünk bele egy keveset a salátából, rántott csirkéből, végül a szósszal megöntözve feltekerjük. (A tészta alját felhajtjuk, majd balról jobbra egyszerűen feltekerjük, és már fogyaszthatjuk is.)
Megjegyzés
Nagy családi kedvencünk ez a finomság, pont azért szeretjük, mert sokféle változatban készíthető, egyszerű és nagyon tápláló. Persze, nem kizárólag rántott csirkével készíthető, hanem darált marhából készült, fűszeres kis fasírtokkal, grillezett hússal, különféle fűszerezésű sült hússal. A hús mellé pedig, mehet akár kukorica, nagy szemű vörös bab, vastagabb húsú paprika, reszelt káposzta, avokádó szeletek, újhagyma stb. Mi nagyon kedveljük a joghurtos öntet mellett, majonézzel, ketchuppal és csípős salsa szósszal is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.