A házi tortilla tésztájához egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval együtt.
Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet, és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény a tészta!
Nyolcfelé osztjuk a tortilla tésztát, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra, és lehetőleg papírvékonyra nyújtjuk azokat.
Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt kisütjük a tortillalapokat. Akkor készültek el, ha sütés közben kissé felpúposodtak, és barna foltok jelentek meg rajtuk.
Tálaláskor, ha szükséges, felmelegítjük a tortillát serpenyőben vagy mikróban.
Megjegyzés
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető tortilla recept házilag. Sokkal finomabb, mint a boltban kapható tortillák.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.