Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe, majd felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk az előzőleg a villával összenyomkodott túrót, és az apróra vágott snidlinget, majd alaposan összekeverjük. (én a snidlinget ollóval vágtam össze). Ezután a közepébe csinálunk egy mélyedést, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát lisztezett felületre tesszük, majd letakarjuk a tállal, amiben összegyúrtuk, és szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, majd lekenjük az egész tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint felvágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, ráhelyezzük a tésztarudakat. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
Nagyon finom, a tésztája igen könnyű a tetején pedig ropogós a pirosra sült sajt. A snidlinget ki is hagyhatjuk, de szerintem kár lenne, mert nagyon finom ízt ad neki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.