Összedolgozzuk az átszitált lisztet, a felvert tojás felét, 1,5 dl vizet, az olajat és egy kevés sót. Az így kapott tésztát 20 percig pihentetjük.
A megtisztított, finomra vágott hagymát a felforrósított vajon megpirítjuk. A felkockázott zsömlét és a túrót a tejjel leöntjük, majd a hagymát beleforgatjuk. A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a finomra vágott mentát és turbolyát, egy kevés borsot, azután a túrós keverékkel összedolgozzuk. A masszából apró golyócskákat formázunk, majd mindet elrendezzük egymástól néhány centiméter távolságra a kinyújtott tészta egyik felén. A széleket a megmaradt felvert tojással megkenjük, majd a töltelékre hajtjuk a tészta másik felét. A széleket alaposan összenyomkodjuk.
A tésztából félhold alakú kiszúróformával kb. 6 cm nagyságú táskákat kiszaggatunk, a széleiket hullámszerűen összecsípjük.
Mindet forrásban lévő vízben 15 perc alatt kifőzzük. Azután kiemeljük a vízből a tésztapárnákat, lecsepegtetjük, majd a megolvasztott vajban megforgatjuk. Végül meghintjük az apróra vágott snidlinggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.