A hagymákat aprítom, majd a zsíron megfonnyasztom. A sertéstarját darabolom, ráteszem a hagymára és megpirítom.
Hozzáadom a beáztatott lencsét, fűszerezem, rámorzsolom a füstölthús kockát. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje, és elkezdem főzni.
A malachúst nagyobb darabokra vágom, a bőrét beirdalom, és egy kizsírozott serpenyőbe rakom. Teszek rá egy ág rozmaringot, illetve a félbevágott fokhagymát, és fóliával letakarva beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe. Időnként a zsírral meglocsolom.
30 perc után leveszem a fóliát, átkapcsolok grillfokozatra (200 fok), és készre sütöm.
Amikor a lencse megfőtt, a lisztes tejföllel behabarom, s keverek hozzá mustárt és ecetet.
Megjegyzés
Ha nem akarunk szegények lenni, Újévkor lencsét kell enni. A malacsült is kötelező Szilveszterkor, Újévkor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.