A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd vágott felükkel felfelé egy tepsibe tesszük mindet. 75 fokos sütőbe toljuk 10 percre, hogy kissé megszikkadjanak.
A burgonyát áttörjük, összeforgatjuk a túróval, a tojássárgájával, a grízzel, a liszttel, valamint 1-1 csipet sóval és cukorral. A masszából 4 cm-es nudlikat formázunk, és forró, sós vízben 2 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük, hideg vízzel átöblítjük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a mákot, a vanília kikapart magjait és 1 csipet őrölt fahéjat. Az egészet átforrósítjuk, hozzákeverjük a mézet, végül a nudlikat meghempergetjük benne. Porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.