A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra verjük, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a forró tejet.
A birsalmasajtot lereszeljük vagy apróra vágjuk, majd kikeverjük a narancs és a citrom reszelt héjával és levével, valamint a fahéjjal.
A kiflikarikák felét egy kivajazott, morzsázott formába vagy tepsibe rakjuk, egyenletesen ráöntjük a tojásos tejet, megszórjuk a mák felével, majd meglocsoljuk a méz, az olvasztott vaj, végül pedig a birsalmás keverék felével. Egyenletesen befedjük a maradék kiflikarikával,és még egyszer meglocsoljuk, megszórjuk a maradék hozzávalókkal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét a porcukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A máglyarakás tetejére halmozzuk, megszórjuk az egész mákkal, és kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.