A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és hagyjuk kissé megduzzadni. A darált mákot 5 percig főzzük az almalében. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a mazsolát, a vajat, a mézet és 1 db tojást, majd hagyjuk kihűlni. Kiolvasztjuk a fagyasztott szilvát, és feldaraboljuk.
A túrót simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, 1 db tojással és egy csipet sóval. Fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet és az olajat, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport is.
A tésztát 40×50cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a mézes-mákos töltelékkel, azon pedig elosztjuk a szilvát. A hosszabbik oldalánál feltekerjük, és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 20- 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A mák nem csak finom, de nagyon egészséges is: értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Fogyasszunk belőle minél többet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.