Egy edényben felolvasztjuk a mézet, hozzákeverünk egy diónyi vajat, és addig keverjük, míg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntük a tejjel, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még cukorral ízesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. felforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszüki a tűzről, és langyosra hűtjük.
Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel kínáljuk.
Megjegyzés
Eper helyett kínálhatjuk pl. meggyel, málnával...., de megszórhatjuk pörkölt mandulával is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.