A piskótához a sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy 20x30 cm-es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd összeforgatjuk a tojáshabbal és óvatosan hozzákeverjük a liszttel, sütőporral vegyített pudingport.
A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt -tűpróbáig- sütjük.
A krémhez a lisztet, a tojássárgáját, a cukrokat 1,5 dl tejben simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd keveset a tojásos keverékhez adunk és hozzáöntjük a forralt tejhez.
Alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha a krém szobahőmérsékletűre hűlt, kisebb adagokban hozzákeverjük a vajat.
Az egészet kihabosítjuk és a kihűlt piskótára kenjük, majd hűtőbe tesszük.
A tetejére a cukrot a vízzel sziruppá forraljuk, közben elkezdjük habbá verni a tojásfehérjét a sóval, és amikor már félig felverődött, hozzácsurgatjuk a forró szirupot. Addig verjük amig kemény és fényes habot nem kapunk.
A tojáshabot egyenletesen elkenjük a krémen, csokoládét reszelünk rá és 1-2 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.