A tészta száraz hozzávalóit, a kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és a nádcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, a kókuszzsírt és a mandulatejet, valamint a citrom reszelt héjját és lágy mozdulatokkal összekeverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát felvágjuk.
A csokoládés réteg hozzávalóit egy edénybe tesszük és felfőzzük. A forró csokoládéba villával belemártogatjuk a piskótakockákat, majd megforgatjuk a kókuszreszelékbe.
A tojásmentesség alap az édességeimnél és ugyan mi fogyasztunk tejterméket - erről már régebben írtam, hogy mi az ájurvéda álláspontja a tejfogyasztásról ( a cikket dr. Frawley tollából itt olvashatod) - de sokszor készítek vegán édességeket. A mai is ilyen nap volt, a klasszikus, finom kókuszkockát szerettem volna vegán módon elérhetővé tenni a családom számára. Általában mindent szeretünk ami kókuszos, így a kókuszkocka is nagy kedvenc.:)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.