A zöldségeket megmossuk, megtöröljük, apró darabokra vágjuk. Felmelegítünk egy edényt, és beletesszük a ghít, majd a fekete mustármagot, és letakarjuk, hogy a pattogó mustármagok ne ugráljanak ki az edényből.
Amikor már pattog a mustármag, lehúzzuk az edényt a tűzről, hozááadjuk a római kömyényt. Amikor a római kömény pirulni kezd, hosszáadjuk az aszafoetidát, a kurkumát és a masalát.
Picit összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a sót, és jól átforgatjuk, hogy a zöldségek elkeveredjenek a fűszerekkel. 5 perc után újra megkeverjük, és takarékon főzzük tovább, amíg megpuhulnak a zöldésegek (kb. 15 perc).
Megjegyzés
Bármilyen zöldségből elkészíthetjük a subjit-t. Ez a subji mindhárom dhosát kiegyensúlyozza. Jó a vata-nak, pitta-nak és kapha-nak is. Kedvezően hat az agnira, az emésztés tüzére, jó a csontoknak és az ízületeknek is.
A legjobb baszmati rizzsel tálalni.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.