Felaprítjuk a fokhagymát, egy tálban elkeverjük az olajjal, megsózzuk és citromlével ízesítjük. A kurkumát és a gyorsfagyasztott rákokat hozzákeverve 1-2 órán át pácoljuk.
Forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a rizst, majd lecsepegtetjük. Ezután összekeverjük a megtiszított és vékonyra reszelt sárgarépával, a felaprított petrezselyemzölddel és a liszttel, és összeállítjuk az enyhén felvert tojással. A masszából lapos pogácsákat formázunk, és egy kevés vajas olajon mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
Ebben a vajas olajban kb. 4-5 perc alatt állandó kevergetés mellett kisütjük a szárazra törölt garnélarákokat. Petrezselyemzölddel megszórt creme fraiche-sel vagy tejföllel tálaljuk, lime-karikákkal díszítjük.
Megjegyzés
Nagyon ízletes könnyű főétel vagy vacsora, natúr görög joghurttal is. Reszelhetünk a rösztibe cukkinit is, és adhatunk mellé párolt bébirépát, céklát stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.