A mártogatóshoz a megmosott, megtörölt paradicsomot negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után apró kockákra vágjuk. A leöblített és konyhai papírtörlőn leszárított petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és finomra vágjuk, a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. A tejfölt simára keverjük a joghurttal, majd beleforgatjuk a paradicsomot és a zöldfűszereket. Megsózzuk, megborsozzuk.
A rösztihez a meghámozott, megmosott sárgarépát és burgonyát lecsepegtetjük. Mindkettőt durvára reszeljük, majd nagyobb tálban összeforgatjuk a liszttel, a zsemlemorzsával és a tojásokkal. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és a masszából 12 db lepényt formázunk.
Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Adagonként belehelyezzük a rösztiket, és közepes tűzön, oldalanként 3-4 percig sütjük. Végül konyhai papírtörlőn leitatjuk, és melegen tálaljuk. A mártogatóst külön tálkában kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.