Az édesburgonyát felkarikázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsíron megsütjük. A vörös káposztát legyaluljuk. A köménymagot kevés zsíron megpirítjuk, ízlés szerint megcukrozzuk. Karamellizálás után rárakjuk a káposztát, meglocsoljuk egy kevés ecettel, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára dinszteljük.
A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben, kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, néhány perc alatt fehéredésig sütjük, megfűszerezzük (a só kivételével), és meglocsoljuk a vörösborral. 20-25 percig főzzük, időnkét megkeverjük.
A májat a sült édesburgonyával és a vörös káposztával kínájuk. Megsózzuk, és meghintjük egy csipetnyi pirospaprikával.
Megjegyzés
A resztelt máj (és a belsőségek) a magyar konyha kedvenc étele, általában sós, vagy sült krumplival tálalják. A batáta már kevésbé ismert, bár újabban már nálunk is termesztik. Én most ezzel készítettem. Adtam még hozzá lilakáposztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.